Liberatus Hungary

Dhollandia újdonságok az IAA-ról

2012-10-02 17:42:36

Az elmúlt 8 évben a Dhollandia ügyfelei már megszokhatták, hogy a márkánál "Protection PLUS' néven az acél elemek felületkezelése a járműiparban az egyik legmodernebb KTL (kataforetikus) festéssel történt, amely réteget cinkfoszfátos kezelés előzött meg és fedőrétegként epoxy-poliészter porfestés zárt le. Ez az eljáráras még ma is az iparág egyik legmodernebb és leghatékonyabb eszköze korrózió megelőzésére. Az idei hannoveri haszonjármű kiállítás biztosította az alkalmat a Dhollandia számára, hogy bejelentse legújabb beruházását, amely a lehető legmagasabb minőségű felületkezelést teszi elérhetővé az emelőhátfalak piacán. A cég zsolnai gyárában átadták az új tűzihorganyzó üzemet, amely már rendelkezésre is áll a Dhollandia legszélesebb körben használt emelőhátfal kiviteleinek kezelésére. 

A tűzihorganyzás napjainkban a járműiparban kimagaslóan a korrózióvédelem legkorszerűbb formája. A technológia lényege, hogy a felületi szennyeződésektől megtisztított acélszerkezetet folyékony horganyfürdőbe mártják. Itt a vas és a cink reakcióba lép, melynek során kialakul a védelmet biztosító horganybevonat. Ez különböző ötvözeti fázisokból áll, melynek fémes kapcsolata biztosítja, hogy a bevonat a külső mechanikai hatásokkal szemben igen ellenálló. Ezen túlmenően a horganyzás elektrokémiai korrózióvédelmet biztosít, mely megóvja az alapfémet a kisebb sérülések helyén is.

Egyedüliként a piacon, a Dhollandia mostantól alapáron bitosítja a tűzihorganyzott bevonatot a legnagyobb darabszámban értékesített felcsukódó és alváz-alá csúszó emelőhátfalai acél részegységein. Emellett természetesen a szintén korszerű 'Protection PLUS' rendszer is megmarad a kínálatban, amellyel a jövőben főleg a kisebb szériás modelleknél találkozhatunk.

 

Új Magyarország Fejlesztési Terv